| Romana | English | Francais | Deutsch |
Software Testing Romania
 


 

 

De ce sa automatizezi?

Principalul motiv pentru introducerea testelor automate este timpul. Ca tester ai nevoie de din ce in ce mai mult timp sa verifici componentele noi ale aplicatiei si cu cat aplicatia creste retestarea modulelor vechi este mare consumatoare de timp si pot deveni plictisitoare astfel crescand posibilitatea introducerii erorilor umane.

O posibila solutie la acesata problema ar fi sa se angajeze mai multi testeri dar pentru o echipa mare de testare trebuie facut un efort mult mai mare pentru a asigura un management eficient asta insemnand mai multi bani implicati. Deja avem trei mari probleme: bani, timp si calitate si aici apar solutiile oferite de testarea automata.

scopul principal al automatizarii este de a reduce timpul de testare prin verificarea zonelor care au fost deja testate mentinand acelasi nivel de calitate.In acest fel se evita pierderea de timp bani si efort pentru a face angajari deoarece noii testeri au nevoie de perioada de adaptare, training si cheltuieli logistice.

Veti spune aici ca tool-urile de automatizare sunt foarte scumpe si ca un expert in domeniu de asemenea costa , deci ce faceti in acest caz? Este adevarat pe termen scurt solutiile de automatizare sunt mai scumpe decat angajarea a cativa noi testeri dar ganditi putin in viitor... pe masura ce dezvoltati noi release-uri veti mai avea nevoie de inca cativa de fiecare data si astfel costurile pe termen lung vor creste.Gandind pe termen lung solutiile de testare automata sunt mai avantajoase. Investitia initiala este mai mare dar beneficiile se vad in timp deoarece permite testerilor sa se concentreze pe modulele noi facand ad-hoc testing, metoda ce poate descoperi multe probleme. Un alt motiv ar fi testele de regresie, cu cat aveti mai multe release-uri cu atat mai multe teste de regresie trebuie sa faceti si acestea sunt mari consumatoare de timp. Imaginati-va cat de bine ar fi sa stiti ca testul de regresie se poate realiza in jumatate sau o treime din timpul necesar pentru a-l face manual si la aceeasi calitate. In ziua de astazi aplicatiile software sunt folosite de un numar din ce in ce mai mare de oameni deci trebuiesc facute si teste de performanta, in acest caz trebuie sa implementati o solutie de teste automate.

In cazul in care alegeti sa implementati o astfel de solutie asigurati-va ca aveti macar un expert in echipa dvs altfel tool-urile scumpe pe care le-ati cumparat vor ajunge uitate pe un raft.

In concluzie daca doriti un software performant si bine testat intr-un timp decent e bine sa va ganditi la implementarea unei solutii de teste automate, dar sa nu credeti ca asta va inlocui echipa dvs de testeri.

 

 
   
   
Avantajele Externalizarii    
       
   
Testarea Automata vs Testarea Manuala
   
Oferta de Servicii